DAKAR – Amath Diop

Jo

Em dic Amath Diop, vaig néixer el 2 de maig de 1982. Em considero un noi normal, tinc un caràcter més aviat tranquil i dòcil i em considero una persona agradable i amb bon sentit de l’humor. Tinc dos germans i una germana que viuen a Catalunya. De professió, sóc lampista. Ja fa sis anys que vaig venir a viure a Barcelona. Vaig decidir emigrar cap a Catalunya perquè vaig pensar que aquí podia tenir unes oportunitats de feina que no hi ha al meu país. Actualment, visc al barri del Born, a Ciutat Vella. El meu carrer és molt maco perquè sempre hi ha molta gent. Barcelona és una ciutat que m’agrada per molts motius, especialment, per l’oferta que hi ha de fer coses, com ara estudiar, anar al cinema, fer grans passejades per la costa i per la muntanya, practicar esports, etc. Ara estic estudiant català perquè tinc moltes ganes de poder parlar-lo bé.

La ciutat

El port del meu barri, Hann Plage.

La meva ciutat natal és Dakar, al Senegal. És una ciutat molt viva i sempre està en constant moviment. A Dakar, com que és la capital del Senegal, s’hi pot trobar de tot: restaurants, comerços, discoteques, etc. El més important, però, és que és el centre de negocis i on es concentren la majoria d’empreses. Es troba en una ubicació geogràfica  esplèndida amb mar i muntanya.
El meu barri es diu Hann Plage, situat a la zona de costa. És un barri molt turístic que es caracteritza per ser on es ven el millor peix fresc. Només cal fer un cop d’ull al voltant i parlar amb la gent per adonar-se que, moltes de les persones que hi ha acostumen a venir d’altres barris de Dakar per comprar peix a Hann Plage. A banda de la venda de peix, al meu barri hi ha altres serveis com ara botigues, locutoris i bars. També hi ha el parc Hann, el zoològic del Senegal. Per això, sempre trobarem molta vida al barri, tant de dia com de nit. De fet, la vida nocturna és molt important a causa de la gran varietat de bars i discoteques de tots els estils.

La casa dels esclaus, a l’illa de Gorée

Si sortim del meu barri, recomano visitar l’illa de Gorée, a uns 3 quilòmetres davant de Dakar.

És un indret molt marcat per la història, ja que l’illa va ser un dels principals mercats d’esclaus que anaven cap als Estats Units, el Carib i el Brasil. En aquesta illa es va construir la casa dels esclaus, un lloc molt visitat i que no deixa indiferent ningú.

Quan vaig arribar a Barcelona, em van cridar més l’atenció les coses comunes que comparteix amb la meva ciutat i, concretament, amb el meu barri, que no pas les diferències, com per exemple, les estàtues humanes de la Rambla, que també se’n poden veure de similars al meu barri, i el moviment de gent que va amunt i avall d’un lloc a l’altre és una característica comuna entre el meu barri de Barcelona, Ciutat Vella i Hann Plage. Tot i sentir-me molt bé a Barcelona, el que més trobo a faltar de Dakar són els meus amics, ja que penso en ells cada dia. Sempre recordo les estones d’oci que passàvem plegats: a la platja, ballant a la discoteca i jugant a futbol.

La plaça de la Independència

Finalment, Dakar, com Barcelona, és una ciutat molt diversa on es barregen persones de diferents orígens com ara persones japoneses, xineses, libaneses i també de Guinea Bissau, Gàmbia i Líbia. Pel que fa a les llengües, se’n parlen moltes. La llengua oficial és el wolof, però també es parla fula, mandinga i polar.

La ciutat somniada

La platja que tinc al barri

El que més m’agrada de la meva ciutat. M’agrada que, al Senegal, totes les preocupacions s’esvaeixen. També m’agradaria destacar la mesquita del meu barri, on sempre anava a resar.

El meu carrer preferit. El carrer Montagne Six perquè és on jo vivia i és un barri amb molta vida i proper a la platja.
Un lloc per passejar. És fantàstic passejar per la Place de l’Indépendance perquè és preciosa i hi ha molt bon ambient de gent.

Thiebou Dienne, el meu plat preferit

Un menjar. Tiébou dienne, un plat que combina arròs amb peix i verdures. M’encanta el menjar que porta peix.

Un restaurant. El restaurant “Taranga”, perquè és un lloc molt tranquil, el servei és molt bo i té un preu mig, ni car ni barat.

Una botiga o un mercat. El Colobane és un centre comercial on hi pots trobar de tot.

Un lloc on ballar. Recomano una discoteca que es diu “Cafeteria”, perquè hi sona música molt variada, des de mbalaxe, ragga fins a música techno.

La platja de Dakar de nit

Una festa o tradició típica de la meva ciutat que m’agrada especialment.
El tabaski o festa del xai, és una festa religiosa que m’agrada especialment perquè em
reuneixo amb tota la família i amics per menjar xai.

Una hora del dia en què la meva ciutat em sembla més bonica. La tarda, de les 14 a les 17 hores perquè és perfecte per fer un volt per la platja.
Una època de l’any en què recomaneu anar-hi. Durant l’hivern és millor perquè fa més fred i evites els mesos d’intensa calor.

Un autobús de Dakar

FITXA TÈCNICA

Dakar – Senegal

Situació geogràfica. Àfrica Occidental. Dakar està situada a la costa atlàntica de l’Àfrica, a la península de Cap Verd. Es tracta de la ciutat situada a l’extrem més occidental de l’Àfrica

Població de la ciutat. 1.030.594 habitants aproximadament

Moneda. Franc CFA

Llengua/llengües. La llengua oficial és el francès però el diola, el mandinga, el wolof, el fula, el serer i el soninke són considerades llengües nacionals

Com arribar-hi. En avió, des de Barcelona, cal fer una escala (se’n pot fer a Lisboa,
Tunis, Casablanca, París, Brussel·les…) per arribar a Dakar

Durada del viatge. A partir de 7 hores, depenent del temps i destinació de l’escala

Preu aproximat del bitllet d’anada. A partir de 300 euros

A %d bloguers els agrada això: