MAR DEL PLATA – Alfredo Sagardoy

Jo

Em dic Alfredo Sagardoy, sóc de l’Argentina i tinc 40 anys. Fa 4 mesos vaig arribar a Barcelona amb la meva família, és a dir, la meva dona i el meu fill de 6 anys. Com molts argentins, jo sóc en part descendent d’espanyols ja que els meus besavis materns eren de Catalunya i de Castella i Lleó i, per la part paterna, eren bascos. Les raons per les quals he vingut a Barcelona són més de caire social que no pas econòmic, ja que estàvem buscant un lloc més tranquil per viure. Ens hem instal·lat al barri dela Teixonera i n’estem molt contents: la vista del Tibidabo i els llums de la ciutat a la nit són meravellosos. Fins i tot ja ens estem acostumant als carrers sinuosos, que pugen i baixen! Hem escollit Barcelona per la cultura, les platges (la meva ciutat natal és costanera i estic acostumat a viure prop del mar), perquè la vida de la ciutat està en constant creixement i perquè el meu cunyat ja fa molt de temps que viu a Barcelona i em va animar a venir i fer el canvi.  La llengua no evita fer-nos sentir com a casa i per això, estem millorant dia a dia el català. Pensem que és una forma de respecte pel lloc que s’ha obert a nosaltres.

La ciutat

Vista panoràmica de la costa des del mar

La meva ciutat és Mar del Plata, a l’Argentina, és a 404 quilòmetres al sud de Buenos Aires. És una ciutat portuària i turística, amb una població estable d’uns 700.000 habitants. Durant els mesos d’estiu (de desembre a març), però, pot rebre més de 2 milions de turistes que busquen la frescor a les platges i viure l’activitat i el dinamisme de la nit.

Barquetes grogues amarrades

Durant la nit, Mar del Plata es converteix en la capital del teatre argentí amb més de 200 espectacles de diverses categories. L’agenda cultural és molt àmplia, s’hi fan nombroses mostres, exposicions als museus i festivals regionals, com ara la Festa dels Pescadors, la Festa Nacional del Mar i el Festival Internacional de Cinema “Clase A” que té lloc anualment el mes de novembre. També és lloc de competicions esportives i de caire cultural, tant nacionals com internacionals. Finalment, no cal oblidar tampoc la gran oferta gastronòmica i la importància de la indústria tèxtil a la ciutat. Els barris més propers al centre de la ciutat estan formats per edificis alts i zones comercials. En canvi, els barris més allunyats del centre, les cases són més baixes i els carrers amples. Jo vivia en un barri de cases baixes, però precisament l’illa de cases on vivia estava formada per quatre blocs de 16 pisos d’alçada, per la qual cosa contrastaven força amb la fisonomia general del barri. Malgrat viure en un barri allunyat del centre i molt tranquil no ens faltaven comerços on anar a comprar.

La ciutat somniada

La reserva de llops marins al port

El que més m’agrada de la meva ciutat.  Passejar per la costa amb la meva família i els meus amics, una tarda assolellada i poder gaudir del cel blau a l’aire lliure.

El meu carrer preferit. El carrer Güemes, al barri de “Los Troncos”, és molt comercial i elegant. Em fa recordar quan de petit vivia en aquest barri. També m’agrada la Diagonal Pueyrredón, que és caracteritza per tenir una doble filera de til·lers.

Un lloc per passejar.  El port, amb les típiques barques de pesca grogues i la reserva de llops marins, és un passeig sensacional. També recomano passejar pels carrers comercials del barri “Sierra de los Padres”.

Prenent un te en una confiteria de “Sierra de los Padres”

Un menjar.  La gastronomia de Mar del Plata és molt diversa però cal destacar tot el que és pastisseria, brioixeria i les coques.

Un restaurant. La confiteria “Boston”, que és famosa per la seva bona cuina gurmet i la pastisseria, que és excel·lent.

El Festival de Cinema “Clase A” que té lloc a Mar del Plata anualment

Una festa o tradició típica de la meva ciutat que m’agrada

especialment. La “Fiesta de los Pescadores” en la qual es poden degustar menjars a la cantina i escoltar música tradicional

Una hora del dia en què la meva ciutat em sembla més bonica. És preciós veure la sortida del sol damunt del mar, i a la nit, veure la lluna platejada com es reflexa en l’aigua.

Una època de l’any en què recomaneu anar-hi. Depèn de les preferències de cadascú. Per a qui li agradi el soroll, la vida agitada, estar envoltat de  molta gent i la vida nocturna, recomano l’estiu; en canvi, qui prefereixi gaudir de la tranquil·litat, és preferible anar-hi durant la resta de l’any.

Casa antiga propietat de la poetessa Victoria Ocampo que actualment es fa servir de museu i de casa per a activitats culturals

Fent un passeig amb el meu fill i uns amics per la costa. Darrere, l’oceà Atlàntic amb un horitzó llunyà

El meu fill de petit jugant en una de les platges de Mar del Plata

 

FITXA TÈCNICA

Mar del Plata – Argentina

Situació geogràfica. Mar del Plata està situada a la costa de l’oceà Atlàntic, a 404 quilòmetres al sud-est de la capital, Buenos Aires

Població de la ciutat. 616.142 habitants

Moneda. pes

Llengua/llengües. Castellà

Com arribar-hi. Des de Barcelona, cal fer escala a Buenos Aires per arribar a l’Aeroport Internacional Ástor Piazzolla de Mar del Plata

Durada del viatge. 19 hores

Preu aproximat del bitllet d’anada. 700 euros aproximadament

A %d bloguers els agrada això: