Participants

Alfredo Abel Sagardoy, 40 anys, de Mar del Plata. Com molts argentins, sóc en part descendent d’espanyols, ja que els meus besavis materns eren de Catalunya i de Castella i Lleó i, per la part paterna, eren bascos.

Amath Diop, 30 anys, de Dakar. Tinc un caràcter més aviat tranquil i dòcil i em considero una persona agradable i amb bon sentit de l’humor.

Carme Pallàs, 65 anys, de Els Omells de na Gaia. He viscut uns quants anys a Madrid i a altres ciutats de l’Estat. Ara però, ja fa més de trenta anys que vaig tornar a Barcelona.

Eva Domene, 31 anys, d’Alacant. Puc definir-me com una persona alegre, creativa i optimista, però també nerviosa, sort que, a mesura que passen els anys, sembla que començo a tranquil·litzar-me!

Giuliano Manzoni, 44 anys, de Potenza, vaig viure a Dicomano. Sóc curiós, aventurer i tinc un desig insaciable de viatjar i explorar cultures, menjars i mentalitats que em són desconegudes.

Graciela Orofino, de Buenos Aires. M’agraden els idiomes i penso que quan vas a una ciutat on es parla un altre idioma cal aprendre’l.

Isabel Martínez, 38 anys, de Bugalagrande. Visc al barri de Sant Andreu,  m’encanta la rambla de Fabra i Puig, l’ambient del carrer Gran de Sant Andreu i la sensació “íntima” que em transmet.

Irina Vytyaganets, 21 anys, de Vorkuta. Amb tan sols 16 anys, vaig decidir que volia viure en un altre lloc, explorar i veure món, per això, vaig marxar a viure a Moscou.

Jianjiao Liu, 23 anys, de Tientsin. El motiu pel qual vaig emigrar van ser acadèmics, ja que la primera vegada que vaig venir a Barcelona va ser per fer un intercanvi universitari.

Juan Manuel Corso Sarmiento, 30 anys, de Bucaramanga. Sóc arquitecte i treballo en l’àmbit de la investigació.

Paulina Kamburova, 38 anys, de Plovdiv. Quan vaig estudiar periodisme, vaig aprendre a relacionar la meva vida amb viatges reals i les històries de la gent.

Ronan Ornelas Da Souza, 36 anys, de Belo Horizonte. Les meves principals aficions són nedar i escoltar música.

Maria Peirón Romeu, 82 anys, de Peralta de la Sal. Visc al barri de Vilapicina i Torrellobeta. M’agrada molt el meu barri perquè és molt tranquil però té molts serveis. La vida a la ciutat és molt diferent de la del poble

Mingke Zhang, 18 anys, de Zhoushan. M’agrada molt Barcelona perquè és una ciutat turística i té molt bon clima. Vaig venir a Catalunya amb la meva familia. Ara ja he acabat l’ESO i estudio llengües: català, castellà i anglès

Adolfina Fernández, 90 anys, de Granada. Fa 63 anys que visc a Barcelona. Abans vivia a Granada, concretament al barri de l’Albaicín. Barcelona m’agrada molt però trobo a faltar la llibertat amb la que es viu a Granada.

Ibrahime Drame, 28 anys, de Kindia. Vaig venir a Barcelona perquè hi tenia un conegut. M’agrada molt el clima de la ciutat i també sóc un gran fan del Barça. De Kindia, el que més trobo a faltar són la familia i els amics.

 

La majoria dels participants d’aquest projecte són estudiants de català del CNL de Barcelona